TEB BNP Paribas Istanbul Cup

2016 година, Първи кръг
1 2 3
Цветана Пиронкова България ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Аляксандра Саснович Беларус 2 2
Времетраене [мин]: 0
Коментар на срещата

Цветана Пиронкова и Саснович от Беларус играят на Корт №1 в Истанбул. Срещата е от първия кръг на тенис турнира от категория "Интернешънъл".

Първи сет (Пиронкова сервира)

1:0 - Цвети взе подаването си на 30 като при последната точка Саснович изпрати топката от бекхенд в аут. Около 20 човека има по трибуните в началото на мача.

1:1 - Аляксандра Саснович изравни. Пиронкова поведе с 30:15, но игра пасивно при ретур на втори сервис, после прати ретура в аут, а на края се опита да атакува на мрежата, но беше прехвърлена с добър лоб.

2:1 - Пловдивчанката взе подаването си. От 15:30 тя притисна съперничката с дълбоки бекхенди и 22-годишната тенисистка от Минск изпрати три поредни топки в аут.

3:1 - Пробив за Цвети в дълъг гейм. Първата ни ракета реализира четвъртата си възможност. При първата прати топката в аут след предизвикана грешка. При втората пак игра пасивно на втори сервис и бе наказана с форхенд уинър. При третия шанс изхвърли Саснович от корта, но бекхендът й спря в лентата на мрегата. При последната възможност Цвети надделя в дълго раиграване и дочака грешка на опонентката си.

4:1 - Затвърждаване на нула за Пиронкова!

5:1 - Втори пробив на Цветана! От 15:40 тя стигна до точка за пробив сред двойна грешка на 99-ата в света съперничка и го реализира веднага.

5:2 - Пиронкова сервираше за спечелване на частта, но допусна резултат 0:40. Тя отрази два брейк пойнта с хубави сервиси, но при третия не успя.

6:2 - Гейм и първи сет за българката! Тя отговори по шампионски, като поведе с 40:0 и реализира втория си сетбол след топка в аут на Саснович.


Втори сет (Пиронкова сервира)

1:0 - Уникален гейм на 28-годишната пловдивчанка. Тя губеше с 0:40, но изравни с три отлични първи сервиси и ретури в аут на съперничката, която в отчаянието си от своята безпомощност удари ракетата си в корта, макар че истанбулският клей нямаше никаква вина за грешките й.

1:1 - Саснович взе подаването си за първи път след началото на първия сет.

2:1 - Категоричен гейм на Цвети на 15.

3:1 - Пробив за Пиронкова! Тя поведе с 40:0 и ликува при третата възможност след двойна грешка на съперничката от Беларус.

4:1 - Затвърждаване на брейка на 30.

4:2 - Цветана изпусна две точки за пробив при 15:40.

5:2 - Спокоен сервис гейм на българката, която е вече само на един от победата.

6:2 - Гейм, сет, мач - Пиронкова! Тя стигна до мачпойнт и триумфира след топка в аут на Саснович.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини